Warning: Declaration of Bootstrap_Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = NULL) in /customers/f/a/3/delangstegracht.nl/httpd.www/wp-content/themes/pinstrap/includes/strap-extras.php on line 56 Nieuws | De Langste GrachtDe Langste Gracht

Nieuws

Uitreiking prijs voor DLG

Publieksprijs en eervolle vermelding voor De Langste Gracht

HIEP HIEPHOERA!!!! De Publieksprijs van de Welcom Amsterdam Communication Award 2014 is gewonnen door De Langste Gracht. Ris, bedenker van De Langste Gracht, is apetrots: “Het is bovendien dubbel feest, want we ontvingen uit handen van juryvoorzitter Betteke Ruler ook een eervolle vermelding voor strategie en aanpak. Fantastisch om te merken dat dit project, dat gerealiseerd is met heel veel vrijwilligers en 2000 kinderen, zo gewaardeerd wordt.”

Geknipt

De expositie is afgelopen, de tekening is in stukken geknipt en hangt nu aan de muur of ligt op tafel bij jullie thuis. Hartelijk dank voor jullie allemaal die dit fantastische evenement mogelijk hebben gemaakt!

Knipfeest

Zondag 12 januari was de laatste dag van de expositie. Daar gaan we een leuk feestje van maken! Kom tussen 12.00 en 16.00 uur langs bij het Amsterdam Museum en kijk of je favoriete tekening er nog hangt. En terwijl jij geniet van een muziekje en een beker chocolademelk knippen we voor jou een strook uit de tekening. Die kan je aan de muur hangen, op de vloer leggen, als tafelkleed gebruiken of misschien maak je er wel een tas van? We knippen minimaal 1 meter voor je en de kosten per meter zijn 15 euro. De losse tekeningen van project Wereldgrachten kosten 4 euro per stukDLG-knipfestival

Te koop: boekje, set ansichtkaarten en affiche

Het boekje van De Langste Gracht is net als de originele tekening, prachtig geworden! Je vindt hierin een foto-impressie en natuurlijk de hele 400 meter De Langste Gracht-tekening. 
Mooi vormgegeven en full color uitgevoerd met Japanse bindwijze. Het boekje heeft 224 pagina’s waarvan 112 pagina’s zijn bedrukt. Het formaat is 8 x 29,7 cm. En dat voor een prijs van 9,50 Euro!

DLG-boekjejpg

We hebben ook een set van 4 kaarten uitgegeven met een selectie van de mooiste tekeningen.
De kaarten hebben een formaat van 10 x 29,7 cm en een set van 4 kaarten kost 2,50 Euro.

kaarten

Het boekje en de kaarten zijn verkrijgbaar bij
Island Bookstore, Westerstraat 15, Amsterdam
Museum Shop van het Amsterdam Museum
Drukkerij Calff en Meischke, Lijnbaansgracht 215, Amsterdam
Ook kan je deze bestellen door een mail te sturen naar info@delangstegracht.nl 

Op het affiche staan alle tekeningen die gemaakt zijn door de leerlingen van scholen, die meegevaren hebben met het project Wereldgrachten. Het formaat is A0. Dit affiche is alleen te bestellen via info@delangstegracht.nl en kost 4 euro.

DLG-affiche

Openingstijden Amsterdam Museum

De tentoonstelling van De Langste Gracht is tot en met 12 januari 2014 gratis te bekijken op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. Het museum is zeven dagen in de week geopend tussen 10. 00 uur en 17. 00 uur. Op 5 december, 24 december en 31 december sluit het museum om 16.00 uur. Op 25 december is het museum gesloten.

gerr131214-309-DLG-boven-f 

En de prijzen gingen naar…

De Langste Herenprijs is gewonnen door de Theo Thijssenschool. Groep 3/4 van de juffen Corry en Irma tekende een prachtige gracht met veel inspirerende beesten, mensen en huizen. De jury koos unaniem deze tekening uit in de categorie groep 3-6.Schermafbeelding 2013-12-17 om 23.25.14

De Langste Keizersprijs heeft maar liefst twee winnaars! De prijs ging naar de tekenaars van de familievaart op 8 september en van een workshop ter gelegenheid van de verjaardag van Amsterdam. De jury kon maar niet beslissen, want beide tekeningen waren verbluffend mooi. De familievaart liet het monster van Loch Ness los in de langste gracht. De verjaardag van Amsterdam werd gevierd met  prachtige Halloween taferelen.

DLG-Loch-Nes-tekening-klein  

DLG_Halloween-27-10-f

De Langste Prinsenprijs werd gewonnen door de groep 8 van de Cornelis Vrijschool van meester Leslie. Tijdens de boottocht van de ‘Wereldgrachten’ tekenden de leerlingen een serie losse tekeningen. De jury vond dat deze groep tekenaars veelzijdig, creatief en op een hoog niveau  De Langste Gracht heeft getekend.

prijswinner

De Langste Gracht Film – De Verjaardag van Amsterdam

Ter gelegenheid van de verjaardag van Amsterdam heeft De Langste Gracht een film gemaakt!Film-over-Verjaardag-van-Amsterdam

Griezelige tekeningen in de kerker

Met kippenvel en een gezonde (hoge) dosis spanning tekenden meer dan 100 kinderen en hun ouders op 11 en 12 augustus hun stukje van De Langste Gracht. Ook zo benieuwd naar deze griezelige tekeningen? Kom dan in december naar de expositie van De Langste Gracht.DLG-in-de-kerker-f

Zomerworkshops bij het Amsterdam Museum

Maar liefst drie zondagmiddagen kun je komen tekenen aan De Langste Gracht op de binnenplaats van het Amsterdam Museum. De workshop is gratis en je kunt ook meedoen zonder het museum te bezoeken (al is het wel een heel leuk museum om met je kind(eren) te bezoeken). Kom je meedoen? De eerste workshop hebben we al achter de rug, maar op 21 en 28 juli zijn we er weer, tussen 14 en 16 uur!

DLG-chinezen-op-bezoek-f

De Langste Gracht is zeker niet made in China, China komt wel naar ons toe! Op de foto zie je het Chinese voetbalteam dat na hun toernooi bij Ajax graag een stukje mee tekende. Leuk hè?

BOINK! De Langste Gracht opent handel bij NYSE Euronext Amsterdam!

10 juli, 9.00 uur, Amsterdam werd wakker! Met een enorme slag op de gong opende De Langste Gracht vanochtend de beursdag. En begeleid door pannengekletter is dit ook op de beursvloer niet onopgemerkt gebleven… kijk maar!

f-Opening-10-7-2013beurs_de_langste_gracht

De Langste Gracht in de Jordaan

Maar liefst 150 leerlingen van de Theo Thijssenschool in de Amsterdamse Jordaan tekenden de afgelopen weken een heel nieuw stuk van De Langste Gracht. En zo bereikte De Langste Gracht in De Noorderspeeltuin de mijlpaal van meer dan 150 meter…  het was heel hard werken, petje af!

BASTA aan boord

Nu we de 80 meter tekening naderen, lijkt iedereen wel steeds enthousiaster te worden! Zondag 16 juni deden alle kids en hun ouders weer hun stinkende best aan boord van De Langste Gracht rondvaartboot. BASTA, het programma van AT5, was erbij en maakte dit leuke filmpje! Wil je ook meevaren? Op zondag 25 augustus is de eerste boottocht na de zomervakantie. Meld je HIER aan!

Basta

Schrijf je nu in voor workshop of boottocht!

 Met een feestelijke boottocht is De Langste Gracht nu echt begonnen! Twintig kinderen tekenen zich suf aan de eerste echte meters, ondertussen genietend van de heerlijke (kinder)champagne. Dat betekent dat je je nu kan inschrijven voor de boottochten en workshops die we de komende weken organiseren. Nog niets te doen op zondag 2 juni, zondag 16 juni en zondag 7 juli Meld je HIER aan!

LangsteGracht-15

De Langste Gracht treedt op!

Moccamet-hans We waren nog maar net warm gedraaid of de coming out  van De Langste Gracht was een feit! Tijdens de cultuureducatiebeurs van Mocca presenteerden Ris en Hans De Langste Gracht voor het eerst. Enthousiaste reacties voor plan en de eerste tekeningen! Hartstikke leuk! Maar we gaan snel weer verder…

We draaien vast warm…

Op 10 maart zijn we voorzichtig begonnen met de aanleg van De Langste Gracht. En wat hadden we daarvoor nodig? Een lange tafel, een rol papier en enthousiaste kids die flink aan de slag gingen met stift, krijt, papier en lijm. En voilà, de gracht begint te groeien, met dank aan Robin, Doris, Sil, Fabel en  Bloem! 

vrijst-groep-schets2-hr